Elkészítés: Az olajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Utána hozzáöntünk 1 dl vizet, beletesszük a kimagozott, apróra vágott paprikát és héj nélküli paradicsomot, és időnként megkeverve fedő alatt lassan zsírjára sütjük (addig pároljuk, amíg a
hagyma és a paprika úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad). Keverjük bele a darált húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett pörköljük meg a húst (míg a felülete fehér nem lesz). Ezután sózzuk meg, fedjük le, és pároljuk puhára a saját levében. (Ha a lé elfogyna, mindig csak egy kicsi vízzel pótoljuk.) Mivel darált húsról van szó, pár perc alatt készen is van.
Ezután keverjük bele a tejfölből és 3 kanál lisztből készített habarást. Ezzel is forraljuk fel. Sűrű, kenhető masszát kell kapnunk. (Ez a töltelék egyébként kiváló melegszendvicsekre is.)
A tésztához az élesztőt a cukorral és 1 deci langyos tejjel megkelesztjük. A tálba szitált lisztet és a krumplipelyhet elkeverjük a tojássárgákkal, kis sóval, a fokhagymaporral, a megkelt élesztővel és még annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen túl lágy. Jól összegyúrjuk, aztán letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán fél centi
vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokra vágjuk.
Minden második tésztadarab közepére 2-3 evőkanál tölteléket púpozunk. A tésztadarab széleit körben megkenjük a felhasznált tojássárgákból megmaradt tojásfehérjével, aztán egy töltetlen
tésztadarabbal befedjük, és a széleiket jól összenyomkodjuk.
Palacsintasütőben ujjnyi olajat forrósítunk, ebben a palacsintákat mindkét oldalukon lassú tűzön szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.