A tojások sárgáját 8 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, a 10 tojás fehérjét felverjük, a teljes keménység elérése előtt hozzáadjuk a 2 evőkanál kristálycukrot, tovább verjük, majd egy-két csepp almaecetetadunk hozzá, ettől lesz szép, kemény a hab.
A kikevert sárgáját finoman összevegyítjük a felvert habbal, majd két részre osztjuk. A lisztet szintén, az egyik felébe sütőport öntünk, a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport. A tojásos massza egyik felébe kanalanként belekeverjük a lisztes sütőport (fehér piskóta), majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben,15-20 perc alatt megsütjük. Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
A másik tojáskeverékbe kanalanként belekeverjük a kakaóporos lisztet. Ezt is ugyan úgy sütjük ki, mint a fehér piskótát. Hagyjuk mindkettőt teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A lecsurgatott meggyet előző nap leöntjük a rummal. A puha vajat először egy csipetnyi sóval robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, és kanalanként a gesztenyemasszát is. A meggyről leöntött rumot is elkeverjük a krémben.
A zselatint fél dl vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk, majd a zselatinos vizet felforraljuk és kihűtjük, de nem szabad megvárni, hogy megdermedjen. A hullala tejszínt felverjük, majd kanalanként belecsepegtetjük a kihűlt zselatint. A felvert tejszínből félreteszünk egy keveset a a nyomózsákos díszítésre is.
Összeállítjuk a tortát: a piskótalapokat kétfelé vágjuk, alul fehér piskóta, arra szórunk pár szem rumba áztatott meggyet, a krémből rákenünk, szépen elsimítjuk, majd a hullalás habból is egy vékony réteget kenünk rá. Folytatjuk a barna piskótalappal, rátesszük, és ugyanúgy rétegezzük, mint az első lapot. A következő lappal is ezt tesszük, majd az egész tortát bekenjük a gesztenyés krémmel, utána vékonyan a tejszínnel. A nyomózsákból, a torta szélére körben kis halmokat nyomunk, majd tovább díszíthetjük befelé haladva. Mandulaforgáccsal megszórjuk.
A tortabevonót gőzön megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, elvegyítjük, hagyjuk kihűlni, majd egy kanállal vékony csíkokat hintünk a tetejére. Hűtőszekrényben fél napot állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Nagyon finom, könnyű, dekoratív torta. (Ha elég magas a piskótalap, három felé is felvághatjuk!) Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.