A különleges kókuszos torta elkészítéséhez a tojásokat felhabosítjuk, és hozzákeverjük a sűrített tejet (cukrozott). A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és adagonként a tojásos masszába forgatjuk. A palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk.
2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rárajzolunk azokra 2-2 db 18 cm átmérőjű kört. Ezekbe merünk 2-3 ek tésztát, és egyenletesen szétkenjük a papíron a körvonalakon belül.
A tésztakorongokat 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként kb. 5 perc alatt megsütjük. Ezután a tepsiből kiborítva óvatosan lehúzzuk róluk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni őket. Ha sülés közben túlnőttek volna az előrajzolt körvonalon, levágjuk őket a megfelelő méretre.
A krémhez kikeverjük a natúr krémsajtot a porcukorral, majd beleforgatjuk a (hideg cukrozatlan) tejszínből vert kemény habot, azután a kókuszreszeléket.
A kókuszos krémmel megkenve egymásra rétegezzük a tésztakorongokat, majd a maradékkal bevonjuk az így kapott tortát. Vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük. Díszíthetjük marcipánfigurákkal és friss rozmaringágakkal.
Nézd meg videón, hogy készül a kókuszos ünnepi torta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.