Egy kisebb tortaformát vagy egy mélytányért kibélelünk alufóliával. 1 dkg zselatint 2 cl hideg vízbe áztatunk. Elkészítünk 2 dl forró epres teát, amit cukorral, citromlével ízesítjük. Belekeverjük a zselatint, hagyjuk benne feloldódni (ha a tea elveszítené szép piros színét, késhegynyi céklaporral vagy pár csepp piros ételfestékkel színezzük). Pár szem epret felkockázunk, és a forma aljába pakoljuk, majd ráöntjük a zselatinos teát. Hűtőbe / fagyasztóba tesszük dermedni.
A tésztához a kókuszreszeléket, a kókuszlisztet (vagy kukoricakeményítőt) és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már félkemény, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformában eloszlatjuk a tésztát, és 170°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez az epret és a cukrot botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókusztej konzervet és a citromlevet. A zselatint 5 cl hideg vízzel elkeverjük és hagyjuk megduzzadni. A habtejszínt felverjük kemény habbá. Mikróban fél perc alatt felolvasztjuk a zselatint, néhány evőkanál epres krémmel elkeverjük, majd az epres krémhez adjuk, és végül az egészet elkeverjük a felvert tejszínnel a habverő alacsony fokozatát használva.
A kókuszos alapot kevés krémmel megkenjük, ráborítjuk a megdermedt zselét, majd befedjük az epres krémmel. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 3-4 órára.
A díszítéshez gőz fölött felolvasztjuk a fehércsokoládét 1 tk étolajjal. Egy kanál segítségével a tortára csorgatjuk, majd ráhelyezzük az eperszemeket és az ehető virágokat (gyorsan kell dolgoznunk, mert a hideg tortán a csoki pillanatok alatt megdermed).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.