A kekszet összetörjük, hagyunk benne nagyobb darabokat is. Hozzáadjuk a kakaót és a porcukrot. A vajat megolvasztjuk, a kekszre öntjük, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggyet, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és félre tesszük.
A krémhez, az egyik adag meggyet összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pépesített meggyet. A túrót elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínes keverékhez. A zselatint langyos vízben hagyjuk feloldódni majd az előzőkkel alaposan elkeverjük. Végül cherry brandy aromával ízesítjük.(Ebből ízlés szerint lehet többet is belerakni.)
A kekszes alapon elsimítjuk a krémet, majd ajánlatos egy napig hűtőszekrényben állni hagyni, hogy kellően kemény legyen a krém, és a keksz is megpuhuljon. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd habzsák segítségével a torta tetejére nyomjuk, kis csúcsokat formálva belőle. Végezetül mandulával és cukrozott rózsaszirmokkal díszítjük.
Megjegyzés
Születésnapra kiváló desszert, nem csak mutatós de nagyon finom is. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.