A tojásokat szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit pihenni, majd szétválasztjuk őket. A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani a vaníliás cukorral, és szilárd habot verünk belőle.
A sárgájákat külön kikeverjük a kristálycukorral, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot és az átszitált, sütőporral elkevert lisztet felváltva, több részletben. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, de ne is maradjanak benne fehérjecsomók.
Vajjal vagy margarinnal kikenjük a tortaforma alját és oldalát, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a tésztát. Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjü.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez előzetesen, egy kisebb tálban, a mazsolát rumaromába áztatjuk, és berakjuk a hűtőbe. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük. A mascarponét kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a porcukrot, a hűtőben ránk váró rumos mazsolát, valamint a zselatinfixet.
Amennyiben kellően elkeveredtek a hozzávalók, óvatosan hozzákeverjük az előzetesen felvert habtejszínt. Az elkészült krémet hűtőbe tesszük.
Miután megsült a piskóta, kinyitjuk a sütő ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni, majd kivesszük, lecsatoljuk a formát, megfordítjuk, és egy rácson hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt megtöltenénk a krémmel.
Ha kihűlt a piskóta, félbevágjuk és megkezdjük a rétegezés műveletét. Alulra a piskóta egyik fele kerül, erre a krém, rá a (rumos) kávéban hempergett babapiskóta, ezután a mikróban megmelegített mogyorókrém (csak annyira, hogy kellő folyós állagú legyen).
Ezt követően újfent krém következik, végül ráhelyezzük a piskóta másik felét. Kívülről bevonjuk a maradék krémmel.
Gőz felett a tejszínt megmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Amennyiben teljesen felolvadt, és nem darabos, a torta tetejének teljes egészét befedve vagy - ahogyan én is készítettem - csak a szélén végezzük el a csurgatást, majd tegyük a hűtőbe, kb. 30 percre.
Ezután a maradék krémmel, tetszés szerint kidíszítjük a tetejét, majd kakaóporral, darabolt mogyoróval végül néhány dekor gyönggyel zárhatjuk a dekorálást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.