A fehércsokis kókusz torta első lépéseként a kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A kókuszreszeléket kikeverjük a sűrített tejjel, a tojásfehérjékkel és a mézzel, a kekszalapra öntjük, majd 175 fokon elősütjük kb. 15 percig.
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd merülőmixerrel összedolgozzuk a krémsajttal, a cukorral, a kókuszkrémmel, a tejszínnel, a citromlével, a likőrrel, a vaníliakivonattal, a keményítővel és a tojásokkal. Az így kapott krémet az elősütött tésztára simítjuk.
A formát jó alaposan becsomagoljuk alufóliába, ezután egy forró vízzel félig töltött, mélyebb tepsibe tesszük, és 175 fokon további 1 órán át sütjük-gőzöljük a süteményt. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit remegős, de a szélén a massza már szilárdabb, a teteje pedig enyhén sárgás színű. Zárt, de már kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni a tortát, majd eltávolítjuk róla az alufóliát.
A habtejszínt óvatosan összeforgatjuk a tejföllel és a porcukorral. Laza mozdulatokkal a kihűlt torta tetejére simítjuk, majd meghintjük a kókuszreszelékkel. Tálalás előtt raffaellóval és ribizlifürtökkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.