A sajttorta elkészítéséhez a kekszet durvára daráljuk, és összekeverjük a felolvasztott vajjal.
Egyenletesen belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 3-as fokozat) 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. További 2-3 percig keverjük, és amikor a keverék sima és habos, ráöntjük a kihűlt tortaalapra.
A tortát visszatoljuk a 165 fokos sütőbe, és 45 percig sütjük (amíg barna lesz a teteje).
Az elkészült sajttortát tálaláskor késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Megjegyzés
Nem baj, ha a belseje nem teljesen szilárd, amikor kivesszük, mert miközben hűl, megkeményedik. A legjobb, ha tálalás előtt egész éjszakára a hűtőbe kerül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.