A túrót egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A búzadara, majd a darált keksz fokozatos adagolásával könnyen formázható masszát készítünk. Legalább 10, de inkább 30 percig hűtőben pihentetjük.
Ezt követően vizes kézzel tetszőleges méretű (cseresznye, dió, barack, 1-5 cm) gombócokat formázunk; minél nagyobb, annál könnyebben fog szétesni a főzés közben.
Egy közepes edényben enyhén sós vizet melegítünk, és amikor forrni kezd, óvatosan beletesszük a gombócokat. 1-2 perc alatt feljönnek a víz tetejére, ezután a kisebb gombócokat 3-5 percig, a nagyobbakat 8-10 percig főzzük.
Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és közepes lángon megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Amikor barnulni kezd, levesszük a tűzről. A tejfölben elkeverjük a megmaradt vaníliás cukrot.
A kifőzött gombócokat tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és még vizesen megforgatjuk a frissen pirított zsemlemorzsában. Az édes tejföllel meglocsolva, kevés porcukorral meghintve, és a pirított zsemlemorzsában megforgatva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.