A kekszet aprítógépben finomra daráljuk vagy nejlonzacskóban morzsává klopfoljuk, és összekeverjük a láboskában megolvasztott vajjal. A masszát az alján olajjal kikent 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A lime-okat forró vízzel lemossuk, és 2 db gyümölcs héját lereszeljük. A tejfölt simára keverjük 10 dkg cukorral, a lime-héjjal és a rummal. A tejszínt konyhai robotgép habverőjével kemény habbá verjük. A kinyomkodott zselatint 3 ek ízesített tejfölben feloldjuk, majd a többi tejfölhöz adjuk és összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet a formába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
A maradék lime-ot felszeleteljük, majd a 1/2 dl vízből és a maradék 5 dkg cukorból főzött szirupban forraljuk kb. 5 percig. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A tortát óvatosan kivesszük a formából és áttesszük egy tálra. Végül a közepén elrendezzük a lecsepegtetett lime-karikákat, és citromfűvel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.