A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre hűvös helyre tesszük. Addig az almát meghámozzuk, és vékony, kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a morzsával, a dióval és az aszalt gyümölcs darabkákkal.
A cukor felét elkeverjük a pudingporral, felfőzzük a tejjel, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a jól megmosott, lereszelt citrom héját, majd a túrót, a mazsolát és a gyümölcsdarabkákat is.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztát két részre vágjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (25 x 35 cm). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belefektetjük. Ráhalmozzuk a az almás tölteléket, majd 220 fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt elősütjük.
A sütőből kivéve ráöntjük a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Befedjük a másik darab kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, lekenjük tojássárgájával, és a tetejét megszórjuk vágott dióval. Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 percig sütjük.
Megjegyzés
Ezt a finom süteményt a Mesterszakács oldalról választottam. Ajánlom az elkészítését, akár az ünnepekre is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.