A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, és folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük.
A töltelék elkészítéséhez a tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük.
Simára keverjük a tejfölt, a joghurtot és a lisztet, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
A tésztát egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, megszórjuk kekszmorzsával és ráöntjük a tölteléket.
A tetejére rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a fagyos tésztát, majd megszórjuk őrölt kardamommal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Megjegyzés
Nagyon szeretem a morzsás süteményeket, hiszen gyorsan elkészülnek nem kell velük sokat bíbelődni, pláne ha az alsó tésztarészt is reszeljük. A krémbe áfonya került, de természetesen más gyümölccsel is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.