A püréhez a sütőtököt megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, és 180 fokon, kb. fél óra alatt puhára sütjük. Ezután egy aprítóban krémesre mixeljük.
A cukrot az olajjal, a sütőtökpürével és a vaníliakivonattal elkeverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverve az egészet.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, fahéjjal és a dióval összekeverjük, majd a krémes masszához adjuk.
A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét a vajjal kikeverjük. Hozzádagoljuk a porcukrot és a vaníliaaromát, ezekkel is alaposan elvegyítjük, majd a kihűlt süti tetejére kenjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Ezután felszeleteljük és tálaljuk. Reszelt narancshéjjal díszíthetjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a sütőtökös mascarponés kocka süti:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.