Elkészítés:
1. Az égetett tésztához a vajat és a sót 1/8 liter vizbe tesszük és felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk az átszitált lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától egy darabban elválik. Ekkor nagyobb keverőedénybe tesszük, és rögtön beledolgozunk egy tojást. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egymás után a többi tojást is beledolgozzuk. Nagyobb lyukú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük.
2. Két-három - sütőpapírral kibélelt tepsibe - az égetett tésztából - egymástól elegendő távolságre - 7 cm hosszú tojás formákat nyomunk. Előmelegitett sütőben, 225 fokon /gáztűzhely 4-es fokozat/ tepsinként kb. 25 perc alatt megsütjük. A forró képviselőfánkokat ollóval félbevágjuk, és hűlni hagyjuk.
3. Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük. A tejszínt az instant kávéval és a cukorral kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a habfixálót és hozzáadjuk a csokoládélikőrt. Kis lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a képviselőfánkok alját a habbal megtöltjük. A hab tetején a meggyet elosztjuk. A fánkok *kalapját* feltesszük, és porcukorral vagy szórócukorral meghintjük. Tetszés szerint szines tojáscukrokkal, drazsékkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.