Elkészítés: A lisztet egy nagy tálban alaposan keverjük el az élesztővel, majd cukorral, sóval. Morzsoljuk bele a vajat. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és üssük bele a tojást. Körültekintően dolgozzuk össze, csomómentes, rugalmas tésztává kell gyúrnunk. A frissen gyúrt tésztánkat egy gombócban tegyük meleg helyre kelni, tetejét kissé lisztezzük meg. Kb. 1 óra alatt a duplájára kel a tésztánk.
Ujjainkkal enyhén nyomkodjuk ki belőle a levegőt, majd szedjük 20 egyenlő részre. Formázzunk belőle hengereket, majd ollóval vágjunk 2 fület mindegyik kis cipón, hurkapálca, vagy egy hegyes konyhai eszköz segítségével tudunk szemeket szúrni neki. Szobahőmérsékleten, formázás után további 20 percig hagyjuk pihenni.
180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton kb. 12-15 perc alatt készre sütjük a mini cipókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.