A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba tesszük, és lazán összekeverjük. (Nem kell kihabosítani!)
A tejet tegyük egy nagyobb fazékba öntjük, és egy csipet sóval, cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral felmelgítjük.
A tojásokat a tejhez öntjük, és lassú tűzön, óvatosan, de folyamatosan kevergetve, addig főzzük,míg a tejsavó kicsapódik. (Ez kb. 40-45 perc, alacsony hőfokon).
Ha már túrós állagú, egy szűrőbe fektetett, tiszta konyharuhába merjük. Kb. fél órán át hagyjuk, hogy lecsurogjon a felesleges nedvesség, és kihűljön a sárga túrónk.
Ha már langyos, szorosan összecsavarjuk a textilt, és a kezünkkel préselünk rajta egyet. 3-4 órára hűvös helyre akasztva teljesen kihűtjük, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön belőle a tejsavó. Ha lecsepegett fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
A textilből kibontva ujjnyi vastagra szeleteljük, és a húsvéti asztalra tálaljuk, a sonka és a kalács mellé fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.