Elkészítés: Egy félliteres edényt szedjünk tele illatos, száráról lecsipkedett, minél sötétebb színű ibolyával, ne nyomkodjuk bele az edénybe, csak úgy lazán. Tegyük bele egy nagyobb tálba.
A vizet forraljuk fel, öntsük a tálban lévő ibolyára, keverjük össze, kicsit nyomkodjuk le a virágokat, hogy mindenhol érje a forró víz, majd hagyjuk legalább 2 órát ázni (vagy 1 éjszakán át, de semmivel sem tovább).
Ezután szűrjük le a vizet, melynek a színe ekkorra már az ibolyától sötétkékes lesz. A szűrőben lévő virágokat kanállal alaposan nyomkodjuk le, hogy majdnem száraz legyen.
Öntsük egy edénybe a sötét színű levet, keverjük hozzá a citromlevet, ettől a víz szép lilás színűre változik. Keverjük hozzá a cukrot, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a dzsemesítőt. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, majd tegyük vissza a tűzre, újra forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.
Ezután a forró, de még eléggé folyékony dzsemet töltsük sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejét, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni. Mire teljesen kihűl, zselés állagú dzsemet kapunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.