Vékony csíkokra szeleteljük a császárszalonnát, majd egy kevés olajon megpirítjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is megpirítjuk a zsiradékban. Finomra vágott paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá.
A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót a hagymán szintén megpirítjuk, a friss puha fejtett babbal együtt. Vágott zellerzöldet szórunk rá.
Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük vízzel, és rövid lében fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor elkészült, felöntjük a kívánt leves mennyiségére. Ha újra felforrt, beleszórunk egy kevés árpagyöngyöt betétnek. További 10 percig főzzük, majd tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Nézzétek meg videón, Buday Péter hogyan készíti a fejtett bablevest
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.