Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos cukros tejben. Amíg felfut az élesztős-cukros-tejes keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, átszitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk.
Elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Kevés langyos vizet érdemes hozzáönteni. Óvatosan öntsük hozzá a vizet, nehogy túl sok legyen a tésztánkhoz.
Kb. 10 percig dagasztjuk, majd ha már a tésztánk sima, akkor egy konyharuhával letakarjuk és meleg, huzatmentes helyen 25-30 percet kelesztjük. Amíg a tészta kel, addig előkészítjük a tölteléket.
A petrezselyem zöldjét megmossuk, felaprítjuk. A paradicsomokat szintén megtisztítjuk és felszeleteljük (karikára vágjuk). A pritamin paprikát is megmossuk és kockázzuk.
Ha kockázott bacon szalonna lesz a töltelékünk, akkor azt érdemes megpirítani picit és a zsírt lecsöpögtetni róla.
Miután megkelt a tésztánk, kétfelé vágjuk. Mind a két részt kinyújtjuk. A szeletelt paradicsomokat ráhelyezzük az egyik kinyújtott tésztára, erre mehet egy kiskanál tejföl majd a többi tölteléknek szánt hozzávaló. A tetejére sajtot szórunk.
A paradicsomszeletek ne legyenek nagyon közel egymáshoz. A másik kinyújtott tésztalappal pedig betakarjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit vizes ujjal összenyomkodjuk.
Kizsírozott tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.