Alaphoz: A kölest megmossuk és egy lábasba tesszük. Felöntjük háromszoros vízzel, csipet sót teszünk bele, 4 dkg vajat és krémesre főzzük. A főzés alatt többször megkeverjük. Amikor teljesen elfőtte a levét levesszük a tűzről és még forrón beletesszük a fehércsokoládét (kevergetve beleolvasztjuk), a 2 evőkanál mézet, a durvára tört diót és a reszelt citromhéjat. Egy 26 cm-es tortaforma aljára terítjük a masszát és kihűtjük.
Az áfonyaszószhoz az áfonyát lábosba tesszük, ráöntjük az áfonyalét (vagy bármilyen bogyós gyümölcslé megfelelő hozzá), beletesszük az egész fahéjat. Egy tálkában kimérjük az étkezési keményítőt és kevés folyadékban csomómentesre keverjük. Elkezdjük forralni az áfonyát a lében és amikor forr beleöntjük a keményítőt, 1-2 perc alatt besűrítjük a szószt. A fahéj rudat kidobjuk belőle. Kihűtjük. Ráöntjük az alapra, hűtőben rövid ideig pihentetjük.
A krémhez összekeverjük a Philadelphia krémsajtot, ricottát, porcukrot, citromhéjat, citromlevet. Felolvasztjuk a fehércsokoládét, felverjük a tejszínhabot és mindkettőt óvatosan a krémbe forgatjuk. Ráöntjük az áfonyaszószra, ismét hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Díszítjük: Áfonyából hullámformát teszünk a torta közepére (“jin-jang” mintának megfelelően). Az egyik oldalt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, ez lesz a sötét színű oldal. Mindkét oldalra áfonyából kört teszünk. A fehércsokit felolvasztjuk és a sötét színű oldalra tett áfonyakörre csurgatjuk.
Ezt a receptet több kisebb formában is el lehet készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.