Elkészítés: A kevert tésztához valókat megfelezve, 2 részletben kikeverve sütőpapírral bélelt 26 cm-es formában 180 fokon, egyenként kb. 20 perc alatt megsütjük, rövid pihentetés után rácsra borítjuk, a papírt eltávolítjuk, hűtjük. A 2 lapot a teljes kihűlés után elfelezzük, így összesen 4 db vékony lapot kapunk. (Habosra keverjük az egész tojásokat a cukrokkal. Ízesítjük csipetnyi sóval, citromhéjjal. Külön összekeverjük a mákot a liszttel, a sütőporral, majd a tejjel váltakozva beleforgatjuk a cukros tojásba.)
A krémhez összekeverjük a joghurtot 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a darált mákkal. Őrölt fahéjjal, reszelt narancshéjjal ízesítjük.
A csokoládét megolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett. A tejszínből habot verünk a maradék porcukorral, közben a zselatinfixeket is beleverjük. Alacsony fokozaton tovább keverjük a krémet, közben belecsurgatjuk a langyos, olvadt csokit, végül belekeverjük a joghurtos mákot. A krémet fél órát hideg helyen pihentetjük.
Egy mákos lapot meglocsolunk kb. 2 evőkanálnyi meggylikőrrel vagy hígított meggyszörppel, megkenjük vékonyan lekvárral, rákenjük a krém harmadát. Ezt még kétszer megismételjük. A tetejére tesszük az utolsó kerek lapot, meglocsoljuk likőrrel vagy szörppel, de lekvárt és krémet már nem teszünk rá.
Fóliába burkoljuk a tortát, és hideg helyre tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt habot verünk 2,5 dl tejszínből a porcukorral és a habfixálóval, bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Csillagcsőrös habzsákból pici rózsákat nyomunk a szélére, a rózsákat meghintjük pár szem mákkal, a közepére csillogó díszítő cukrot szórunk. (A csillogó cukor elmaradt, helyette rumos meggy lett a díszítés.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.