Elkészítés: Először a tésztát készítem el. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és egy pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral fehéredésig keverem, majd mehet bele az olaj, a tejföl, a citromhéj, a vanília, a zabpehely és a sütőpor.
Kerek formába öntöm, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem. Előmelegített sütőben 150 C fokon 30-35 percig sütöm, ha van légkeverés, az is mehet rá félidőben. Ha megsült a tészta kiveszem, és hagyom kihűlni.
A krém 3 részből áll és a végén egybekeverem őket. Először a sárgabarackokat forró vízbe pottyantom és rögtön le is szűröm, hideg vizet engedek rá, így könnyen le tudom húzni a héját, illetve rögtön ki is magozom. Egy hőálló üvegtálba teszem, a cukorral és fahéjjal megszórom, és 2 percre a mikróba teszem. Kiveszem és átkeverem, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Az egyik csomag lapzselatint a kezemben, folyó hideg víz alatt leöblítem, majd a meleg cukros barackhoz keverem, hogy felolvadjon, majd lefedem és állni hagyom.
Elkészítem a többi krémhez valót: a másik csomag lapzselatint szintén a kezemben folyó víz alatt leöblítem, majd egy hőálló tálba 4 dl muskotályos bort öntök, és ebbe teszem a zselatinlapokat, ezt is 2 percre a mikróba teszem, majd kiveszem, elkeverem, hogy feloldódjon a zselatin, ezt is félreteszem.
Egy újabb tálba (ez legyen a legnagyobb) beleöntöm a fél liter habtejszínt, kemény habbá verem, majd lassan belecsorgatom, keverés közben a boros-zselés folyadékot. Tovább keverem vele, majd a mascarponét is mind belekeverem. Ezután keverem bele a kihűlt barackos-zselés keveréket. (Ebből egy pár kanállal meghagyok díszítésre a krémhez).
Készen van a krém, amiben minden benne van. Barackzselé, boros zselé habtejszin és mascarpone. Cukrot nem kell többet tenni bele, mert a barackos zselében van annyi, amennyi kell.
A torta összeállítása: a tészta köré visszateszem a karimáját (vagy ha van állítható karimánk, az még jobb), erre kerül a krém, kb. a 3/4 részénél megállok a töltéssel, és most rakom bele a pár kanál barackos zselét, amit díszítésnek szántam. Erre még jön egy kis krém, és az egészet beteszem dermedni a hűtőbe.
Addig elkészítem a karamellizált barackokat a díszítéshez: zöldséghámozóval a szép, kemény sárgabarackokat (kb. 13 darabot) meghámozom, elfelezem és ki is magozom. Egy tálcára sorba lerakom őket, és elkészítem a cukorszirupot. Nem kell nagyon méricskélni, csak egy kis víz (kb. 1 dl) és 5-8 dkg cukor kell hozzá, amit folyamatosan kevergetve addig forralok, amíg egy nagyon kicsit színe lesz, és akkor kanállal, még forrón bekenem a barackok tetejét, a maradék szirupot ráöntöm, és hagyom kihűlni.
A tortát kiveszem a hűtőből, a karamellizált barackokkal kirakom a szélét körben, majd teszek rá csokivirágokat, és meghintem még apró szívecskékkel és zöld pisztáciával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.