Melegístük a sütőt 200 fokra. Olvasszunk meg 100 g vajat és teygük félre. Válasszuk el a tojásfehérjét a – sárgájától. Keverjük össze a tojássárgáját 150 g cukorral, verjük fel erősen, míg ki nem fehéredik. Finoman szórjuk hozzá a kakaóval együtt átszitált 120 g lisztet. Tegyük bele az olvasztott vajat. Verjük a tojásfehérjét habbá 40 g cukorral és forgassuk óvatosan a tojássárgájába. Öntsük a tésztát egy kivajazott és belisztezett, 20 cm átmérőjű formába. Tegyük a sütőbe és süssük 40 percig. A csokihabhoz törjük apróra a csokoládét, olvasszuk meg vízfürdőben mérsékelt hőfokon a tejjel, a tejszínnel és a vajjal, időnként megkeverve. Tegyük a formából a genovai tortát egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni egy rácson. Recés élű késsel vágjuk vízszintesen háromfelé a tortát. Készítsük el a szirupot: forraljunk fel két evőkanál vizet a megmaradt cukorral, hagyjuk langyosodni, majd adjuk hozzá a cseresznyepálinkát. Itassuk át a tortalapokat a sziruppal. Kenőlapát segítségével kenjük be őket alaposan csokoládéhabbal, majd rakjuk össze a tortát. Fedjük be a maradék csokoládéhabbal és díszítsük narancskarikával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.