Elkészítés: A tésztához a liszthez adom a tészta hozzávalóit, és robotgéppel vagy kézzel addig gyúrom, amíg elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztem (kb. 1 óra). Addig kikeverem a tölteléket.
A megkelt tésztát kinyújtom téglalappá vékonyra, és rákenem a tölteléket. Hosszanti oldalától kezdve feltekerem szorosan, mint a beiglit. A tekercset felszeletelem trapéz alakú darabokra, mint a képen is látható, majd a közepüket hosszában fakanállal kissé összelapítom. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom nem túl szorosan. Tetejét megkenem tojással és megszórom kristálycukorral.
15-20 percet még kelesztem, majd 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.