Elkészítés: A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, a csipet sót és a sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajat, végül pedig a két felvert tojást és a tejet, jól összegyúrjuk. Alufóliával letakarjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amelyeket jó alaposan megforgatunk porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a porcukros golyókat, jó távol egymástól. Egy szabvány tepsibe 12 keksz kerüljön csak, és 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. A sütőben a tészta felveszi a kekszformát, és szépen megrepedezik. Én a tepsiben szoktam kihűteni, mert amikor kiveszem a sütőből, a keksz nagyon puha, de amikor kihűl, ropogós lesz a külseje, a belseje pedig durván kakaós!
Tárolni légmentesen záródó dobozban célszerű, már ahol nem fogy el egy nap alatt. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.