A lisztet szórjuk egy nagyobb tálba. Nyomjunk a közepébe egy kis mélyedést, tegyünk bele egy kevés cukrot, valamint a szétmorzsolt élesztőt, majd öntsünk rá egy kevés langyos tejet. Hagyjuk megkelni az élesztőt, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a sót, a felolvasztott (de már nem forró) vajat, a maradék tejet és cukrot. Az összetevőket dolgozzuk sima és sűrű tésztává. A tálat fedjük le egy tiszta konyharuhával, majd tegyük meleg helyre, és hagyjuk kelni a tésztát. Aztán borítsuk ki egy gyúródeszkára, keverjük hozzá a mazsolát, a diót, és hagyjuk még egy kis ideig kelni.
Osszuk el a tésztát kilenc egyforma részre, majd belisztezett gyúródeszkán mindegyik cipóból sodorjunk egyforma hosszú rudakat.
Négy tésztarúdból fonjuk meg a kalács alsó részét. Középről kezdjük, a végeket pedig mindkét oldalon dolgozzuk össze. Három másik rúdból is készítsünk egy ugyanilyen fonatot.
A négyes fonatot kissé húzogassuk szét, majd helyezzük rá a hármas fonatot. Végül a kalács tetejére rakjuk rá a maradék két rúdból sodort fonatot is. A fonatok végét hajtsuk be a kalács aljára, így megerősítjük annak formáját.
A kalácsot tegyük egy tepsibe, de még egy rövid ideig hagyjuk kelni. Aztán kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg a manduladarabokkal. Néhány hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze a fonatokat, hogy csússzon szét. Előmelegített sütőben 220C-on 10 percig süssük, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160C-ra, és süssük további 30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.