Elkészítés: A káposztát megmossuk, felaprítjuk, és forrásban lévő sós vízben kb. 4 percig forrázzuk. Amikor már kissé megpuhult, rövid ideig hideg víz alá tartjuk, majd jól lecsöpögtetjük.
A hagymát megpucoljuk, majd finom kockákra vágjuk. 2 evőkanál olajat egy nagyobb fazékban felhevítünk. A hagymakockák felét 1-2 percig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és kb. 3 percig dinszteljük. 1,5 dl alaplével felöntjük, és kb. 30 percig lefedve pároljuk. A káposztát sóval, borssal, szegfűborssal és egy kevés cukorral ízlés szerint megfűszerezzük.
A fokhagymát megpucoljuk és finom kockákra vágjuk. 1 evőknál olajat egy fazékban felhevítünk. A fokhagymát és a maradék hagymát benne megdinszteljük. A paradicsompürét hozzáadjuk, összeforraljuk a paradicsommal, és kb. 1,5 dl alaplével felöntjük. Felfőzzük, 3-4 percig lefedve tovább forraljuk. A paradicsomszószt majorannával fűszerezzük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A ricottát a káposztához keverjük, sózzuk, borsozzuk. A cannellonikat a káposztás masszával megtöltjük.
Egy kevés paradicsomsósszal kikenünk egy sütőformát, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 evőkanálnyi szószt egymástól távolabb elmaszatolunk. Az előkészített cannellonikat a paradicsomszószra rakosgatjuk, ha egyszemélyes adagokat készítünk a sütőpapíros tepsiben, akkor 3-3 darabot lerakunk, közéjük szószt öntünk, majd jöhet megint egy sor töltött tészta, és szósz kerül a tetejére is. A sajtot a tészta tetején egyenletesen elosztjuk.
Előmelegített sütőben (elektromos 200 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.