A káposzta leveleit feldaraboljuk, majd késes aprítóban felaprítjuk. Besózzuk, és állni hagyjuk néhány percig.
Sós, olajos, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
Egy nagy lábosban felhevítjük a libazsírt, beletesszük a kifacsart káposztát, alaposan megszórjuk törött borssal, és üvegesre pároljuk. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a mézet is. Amikor bebarnult, felöntjük a borral, hozzáadjuk a köményt, ha kell, tovább sózzuk, borsozzuk. Végül készre pároljuk.
A tésztát leszűrjük, és a megpárolt káposztához adjuk. Jól elkeverjük, összesütjük, hozzáadjuk a vajat, és tálaljuk.
Nekem ez az egyik kedvenc tésztám. Aki igazi ínyenc, javaslom, mentse el, később majd teszek fel olyan receptet, amiben szerepe lesz!
Sót, őrölt borsot mindig teszek mellé az asztalra, aki szereti, tudja még fűszerezni. Jó étvágyat hozzá, üdv Nani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.