A házi gyúrt tészta elkészítéséhez a lisztet gyúródeszkára szórjuk, sózzuk, a közepébe ütjük a tojásokat, és összegyúrjuk. Ha kell, nagyon pici vizet öntünk hozzá. Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk pihenni 20 percig. Így könnyebben lehet majd nyújtani.
A tésztát két cipóra osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egy konyharuhára terítjük, és így hagyjuk szikkadni fél órán át, hogy ne tapadjon össze. Ezután derelyemetszővel nagyobb kockákra vágjuk, és bő, forró, sós vízben kifőzzük.
A káposztát lereszeljük és megsózzuk, majd hagyjuk állni egy órán át.
A zsírt felforrósítjuk, a káposztából kinyomkodjuk a levet és rátesszük, hozzáadjuk a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítjuk.
Ezután összekeverjük a kifőtt tésztával. Tálalásnál ízlés szerint szórhatunk rá borsot és/vagy cukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.