Előkészítés: A tésztához a túrót a tojással és az olajjal összetörjük, beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A töltelékhez a káposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivájjuk, és a káposztát vékony csíkokra vágjuk/gyaluljuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az almát szintén meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Nagyobb lábosban világos barnára karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat. Belekeverjük a káposztát, a hagymát, a fokhagymát, és kevergetve, közepes tűzön megpirítjuk. Paprikával, sóval, borssal ízesítjük, ráfektetjük az almát, és fedő alatt további 20 percig pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A főzési idő végén az ecettel együtt a káposztához keverjük. Hagyjuk kihűlni. Kivajazzuk a tortaformát. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalára is jusson. A sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A tojást elkeverjük a tejföllel, és sajttal együtt összedolgozzuk a káposztával. A tésztára simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. Hidegen-melegen egyaránt finom.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 804 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.