Előkészítés: A tésztához a túrót a tojással és az olajjal összetörjük, beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A töltelékhez a káposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivájjuk, és a káposztát vékony csíkokra vágjuk/gyaluljuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az almát szintén meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Nagyobb lábosban világos barnára karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat. Belekeverjük a káposztát, a hagymát, a fokhagymát, és kevergetve, közepes tűzön megpirítjuk. Paprikával, sóval, borssal ízesítjük, ráfektetjük az almát, és fedő alatt további 20 percig pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A főzési idő végén az ecettel együtt a káposztához keverjük. Hagyjuk kihűlni. Kivajazzuk a tortaformát. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalára is jusson. A sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A tojást elkeverjük a tejföllel, és sajttal együtt összedolgozzuk a káposztával. A tésztára simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. Hidegen-melegen egyaránt finom.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 804 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.