Elkészítés: A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A húst hártyáitól megszabadítjuk, 1x1 centis kockákra vágjuk. A káposztát kitorzsázzuk, 2-3 cm-es laskára vágjuk.
Elővesszük kedvenc cserépedényünket, ha ennek híjában vagyunk, egy jóképű fazekat. Belerétegezzük a hozzávalókat: alulra kerül a szalonna, rá a hagyma, a káposzta, majd a hús. Evőkanálnyi árpagyöngyöt rászórunk, sóval, borssal, finomra vágott kaporral és borsikafűvel meghintjük. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük.
Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és nagy lángon felforraljuk. Lefedjük, és kis lángon kb. 1,5 óra alatt készre pároljuk. Ha úgy gondoljuk, sütőben is elkészíthetjük.
Tálalás előtt, ha kell, utána fűszerezzük, az ecettel pikánsra ízesítjük.
Száraz kőszegi vöröset és friss, puha kenyeret kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.