Az uborkákat alaposan megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk kanállal, majd felaprítjuk kisebb kockákra.
A töltelékhez a darálthúst összekeverjük a nyers rizzsel vagy magvakkal, az apróra vágott hagymával, fokhagymával és kaporral, kis sóval, és az egész tojásokkal. Az uborka felaprított belsejét is hozzákeverjük végül.
A tölteléket belehalmozzuk bőségesen az uborkákba, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd az uborkák tetejére is helyezünk egy ívet, hogy kellemesen összepárolódjon az egész, és ne süljön túl hirtelen.
A sütőt közepes hőfokra állítjuk, és kb 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a tetején a sajt. Köretnek kíválóan illik hozzá egy kis éds-csípős csatni, esetleg sültparadicsom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.