Minden hozzávalót ízlés szerinti, de lehetőleg kisebb darabokra felvágtam. A paradicsomokat 8 részre, a paprikát negyedelt karikákra, az új lila hagymákat szintén, az uborkákat pedig félbe, majd három részre vágtam, és feldaraboltam.
Egy nagy keverőtálba először a lila hagymát vágtam, majd 1 kanál sóval meghintettem, jól összeforgattam, és fél óráig hagytam állni.
Ezalatt rászeleteltem a paprikát, majd ismét összekevertem. Erre kerültek az uborkadarabok, majd az egészet elkevertem 2 kanálnyi almaecettel és 2 kanál olívaolajjal. Egyenletesen megszórtam kevés szorbittal, majd elkevertem a nagyon apróra vágott kaporlevelekkel, melyeknek a szárait előtte eltávolítottam, és a fokhagymaolajjal, amit a következő módon készítettem.
A feldarabolt fokhagymát annyi olajjal kisebb edényben megöntöttem, hogy éppen ellepje. Fél órás ázás után a tört fokhagymából kioldódott illóanyaga, és az így keletkezett fokhagymaolajat kevertem a salátához (a megmaradt fokhagymát másnap a marhapörkölthöz használtam el, de a fokhagymaolaj helyett megteszi 4 - 5 gerezd szétnyomott fokhagyma is).
A feldarabolt paradicsomot külön edényben enyhén megsóztam, olívaolajjal megöntöttem, majd vigyázva, hogy ne törjön, a többi hozzávalóval elkevertem.
Hűtve javaslom fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.