A kristálycukorhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a felkockázott puha vajat, a vaníliaaromát, egy csipet sót, és robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyik után alaposan összekeverjük. Ezután hozzácsorgatjuk a kifacsart citromlevet, és a Hulalát (v. habtejszínt) és tovább keverjük kb. egy percig.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a keverékhez szitáljuk, és szintén robotgéppel csomómentesre keverjük a tésztát. Az elkészült tésztát ezután megfelezzük, majd az egyik feléhez pár csepp zöld színű ételfestéket csepegtetünk, és összekeverjük, hogy szép zöld színű legyen.
A massza másik felét egy tálba tesszük, majd fóliával lefedjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A formát alaposan kikenjük vajjal, majd megszórjuk liszttel, és azután egyenletesen belekanalazzuk a zöld színű masszát. (a felesleges lisztet öntsük ki a formából!!)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem. Sütés közben a sütemény teteje kicsit megreped!!) A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen. (A formára tegyünk egy tálcát, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg, így könnyen letudjuk venni a formát. Ezután fordítsuk vissza a süteményt, majd helyezzük a rácsra.)
A teljesen kihűlt süteményt felszeleteljük, majd a szeletekből, fenyő formát szúrunk ki. Az előzőleg elmosott, száraz sütőformát megint kenjük vajjal, és megszórjuk liszttel. A hűtőből kivesszük a félretett tésztát, majd egy keverőkanállal átkeverjük. Az előzőleg kiszúrt zöld fenyőket a sütőforma egyik hosszanti oldalán egymás mellé tesszük, majd mellé kanalazzuk a sárga tészta 1/3 részét. Ezután óvatosan áttoljuk a fenyőket közvetlen a tészta mellé, majd a másik oldalára és tetejére, rákanalazzuk a maradék sárga tésztát. (Arra figyeljünk, hogy a fenyők középre kerüljenek, ez nekem sajnos teljes mértékben nem sikerült)
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt készre sütjük a süteményt. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és mielőtt bevonnánk a csokoládéval, teljesen kihűtjük.
A Hulalához (v. habtejszínhez) hozzáadjuk a vajat, majd forráspontig melegítjük. (nem kell felforralni!!!) A felmelegített tejszínhez hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük, míg egy sima krémet kapunk. Ezután rácsorgatjuk a süteményre, majd ízlés szerint megszórjuk narancs és citromhéjjal, valamint az aszalt áfonyával, és hagyjuk teljesen megdermedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.