Előkészítés: A répát és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, a répát kisebb darabokra, a karalábét gyufaszálnyi rudakra vágjuk.
Elkészítés: A répát kevés sós vízben, lefedve 15 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és villával összetörjük. Összekeverjük a grízzel, a liszttel, a tojással, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 30 percig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a karalábét. Ráöntünk 2 dl húslevest, felforraljuk, a tejföllel, sóval, és borssal ízesítjük. A maradék húslevest felforraljuk. A répamasszából két kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe, és puhára főzzük. Akkor jó, ha a galuskák feljönnek a leves tetejére. A galuskákat a levessel együtt a karalábés léhez öntjük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.