Elkészítés: Az almás krémhez az alapanyagokat összekeverjük, és 7-10 percen át főzzük, majd kihűtjük.
A tésztához való szárazanyagokat összekeverjük (a lisztet, a cukrot és a sütőport), majd elmorzsoljuk benne a 20 dkg margarint, hozzáadjuk a tojássárgájákat és szükség szerint egy kevés tejet, hogy a tészta nyújtható legyen.
Sütőlapra tesszük, és a kihűlt almakrémet egymástól kb. 5-6 cm távolságra lévő párhuzamos csíkokban ráhelyezzük a tésztára.
A tojáshabhoz kemény habot verünk a hozzávalókból, majd az üresen hagyott tésztarészekre habnyomózsákkal habcsíkokat húzunk.
170-180 fokos, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, akkor készítjük el a karamellát: a cukrot és a vizet a margarin és pár csepp citromlé hozzáadásával világosbarnára karamellizáljuk, és a sütemény tetejére csorgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.