Elkészítés: Az almás krémhez az alapanyagokat összekeverjük, és 7-10 percen át főzzük, majd kihűtjük.
A tésztához való szárazanyagokat összekeverjük (a lisztet, a cukrot és a sütőport), majd elmorzsoljuk benne a 20 dkg margarint, hozzáadjuk a tojássárgájákat és szükség szerint egy kevés tejet, hogy a tészta nyújtható legyen.
Sütőlapra tesszük, és a kihűlt almakrémet egymástól kb. 5-6 cm távolságra lévő párhuzamos csíkokban ráhelyezzük a tésztára.
A tojáshabhoz kemény habot verünk a hozzávalókból, majd az üresen hagyott tésztarészekre habnyomózsákkal habcsíkokat húzunk.
170-180 fokos, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, akkor készítjük el a karamellát: a cukrot és a vizet a margarin és pár csepp citromlé hozzáadásával világosbarnára karamellizáljuk, és a sütemény tetejére csorgatjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.