A finomszemű kristálycukrot 1 dl vízzel együtt kis lábosban, lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Kevergetés nélkül aranybarnára pirítjuk (vigyázzunk, hogy ne égjen meg) és azonnal levesszük a tűzről. Gyors mozdulattal 4 kivajazott fémformába öntjük, és megforgatjuk, hogy a karamell a tálak oldalát is bevonja.
A tejet és a tejszínt összeöntjük és felmelegítjük. Hozzáadjuk a durvaszemű cukrot, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Langyosra hűtjük. A felvert tojást vaníliaaromával elkeverjük, majd a tejes tejszínnel összedolgozzuk. A tejszínes krémet a karamellel bélelt formákba öntjük, és meleg vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 percig gőzöljük, majd a vízből kivéve hűlni hagyjuk. A karamellpudingot egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszükTálalás előtt a szélénél éles késsel körbe vágjuk és tányérra borítjuk, vagy a formákban tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.