A gesztenyetorta tésztájához a tojásokat szétválasztjuk.
A porcukorral habosra keverjük a tojássárgákat, belekeverjük a gesztenyemasszát. Addig keverjük, amíg egynemű, krémes állagú lesz.
A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd adagonként belekeverjük a 15 dkg lisztet. Végül a tojássárgás, gesztenyés masszát óvatosan hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül a tészta, a 2 deci tejben felfőzzük a pudingport. Amíg forró, beletördeljük a csokoládét, elkeverjük. Kihűlésig időnként megkevergetjük, hogy ne legyen bőrös.
A margarint a 15 dkg porcukorral és a csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. (Ebből a krémből tehetünk félre egy kicsit a díszítéshez.) Ha kihűlt a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
A megsült tésztát rácsra téve kihűtjük. A torta forma tetejét egyenesre vágjuk. A levágott piskótát apró darabkákra tördeljük, leöntjük a kávéval. Beleszórjuk a kókuszreszeléket, és kézzel egynemű masszává nyomkodjuk. A kikevert margarinos krémből is adjunk hozzá 1-2 kanálnyit. Sűrű masszát kell kapnunk.
A piskótát két lapra vágjuk. Vékonyan megkenjük az alsó lapot a krémmel, majd a kávés masszát rányomkodjuk, ezt ismét vékonyan megkenjük a krémmel, s így tesszük rá a felső tortalapot. Ezt is rányomkodjuk.
A krémmel bevonjuk a tortát. Tetszés szerint díszíthetjük.
Megjegyzés
Ha nem lesz púpos a piskótánk, akkor egy nagyon vékony felső lapot vágunk, s az alsó, vastagabb lapot középen kivájjuk. Ebből lesz a kávés massza, amit visszatöltünk, ezt kenjük meg a krémmel, s így rakjuk rá a felső lapot. De ha ügyesek vagyunk, akkor 3 lapba is vághatjuk a piskótát, s akkor a középső lapból lesz a töltelék.
A receptet és a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.