A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával összetörjük. A csokoládét és a babapiskótát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat kettéválasszuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félre tesszük. A tojássárgához hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és alaposan összekeverjük. A lereszelt babapiskótához hozzáadjuk a lisztet és a reszelt csokoládét, majd összekeverjük.
Ezután a gesztenyés masszához hozzáadjuk a keményre felvert tojáshab felét, majd rászórjuk a lisztes-csokoládés-morzsás keverék szintén felét, és fakanállal óvatosan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tojáshabot és a lisztes-csokoládés.... keveréket, és szintén óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne nagyon törjön. Két darab 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát elfelezzük, és egyenletesen belesimítjuk a formákba. (amennyiben csak egy tortaformánk van, akkor fele mennyiségű masszát tegyük félre).
Előmelegített sütőbe behelyezzük a tortaformát, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 perc alatt, mindkét tortaformát egyszerre behelyezve sütöttem meg a lapokat.) A félretett masszából, a másik tortalapot is így sütjük meg. A kisült tortalapokat rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük, mielőtt megtöltenénk.
A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk vagy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és simára keverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. (egy keveset félreteszünk a felvert habból a díszítéshez).
Az egyik tortalapot sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, majd egyenletesen rákanalazzuk a gesztenyés krémet. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, majd pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek. Amennyiben az eredeti Fedák tortát szeretnénk elkészíteni, akkor a habtejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, felverjük kemény habbá, óvatosan összekeverjük a gesztenyemasszával, majd ezt a gesztenyehabot töltjük a két tortalap közé.
A csokoládét beletördeljük egy tálba, hozzáöntjük a Hulalát (v. habtejszínt) majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, összeolvasszuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután kivesszük a tortát a hűtőből, egy tortatálra helyezzük, rácsorgatjuk a csokoládé ganachet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen. Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és reszelt gesztenyével, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.