A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Habos-krémes gesztenyetorta  recept
recept
Mester

Habos-krémes gesztenyetorta

60 perc
6 adag
Költséges
2019. 11. 07.

Elkészítés

  1. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával összetörjük. A csokoládét és a babapiskótát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat kettéválasszuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félre tesszük. A tojássárgához hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és alaposan összekeverjük. A lereszelt babapiskótához hozzáadjuk a lisztet és a reszelt csokoládét, majd összekeverjük.
  2. Ezután a gesztenyés masszához hozzáadjuk a keményre felvert tojáshab felét, majd rászórjuk a lisztes-csokoládés-morzsás keverék szintén felét, és fakanállal óvatosan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tojáshabot és a lisztes-csokoládés.... keveréket, és szintén óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne nagyon törjön. Két darab 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát elfelezzük, és egyenletesen belesimítjuk a formákba. (amennyiben csak egy tortaformánk van, akkor fele mennyiségű masszát tegyük félre).
  3. Előmelegített sütőbe behelyezzük a tortaformát, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 perc alatt, mindkét tortaformát egyszerre behelyezve sütöttem meg a lapokat.) A félretett masszából, a másik tortalapot is így sütjük meg. A kisült tortalapokat rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük, mielőtt megtöltenénk.
  4. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk vagy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és simára keverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. (egy keveset félreteszünk a felvert habból a díszítéshez).
  5. Az egyik tortalapot sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, majd egyenletesen rákanalazzuk a gesztenyés krémet. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, majd pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek. Amennyiben az eredeti Fedák tortát szeretnénk elkészíteni, akkor a habtejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, felverjük kemény habbá, óvatosan összekeverjük a gesztenyemasszával, majd ezt a gesztenyehabot töltjük a két tortalap közé.
  6. A csokoládét beletördeljük egy tálba, hozzáöntjük a Hulalát (v. habtejszínt) majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, összeolvasszuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután kivesszük a tortát a hűtőből, egy tortatálra helyezzük, rácsorgatjuk a csokoládé ganachet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen. Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és reszelt gesztenyével, majd felszeletelve kínáljuk.

11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>>

9 EGYSZERŰ BABAPISKÓTÁS RECEPT SÜTÉS NÉLKÜL >>>

Megjegyzés
A két vékony tésztaréteg között egy krémes-habos gesztenyekrém van, melytől olyan finom a torta, hogy szinte nem lehet abbahagyni....

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sült szilvás gesztenyetorta
Recept
Rafinált

Sült szilvás gesztenyetorta

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen
Recept
Egyszerű

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Gesztenyés kevert süti
Recept
Egyszerű

Gesztenyés kevert süti

40 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenye szív
Recept
Egyszerű

Gesztenye szív

45 perc
|
30 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édesburgonya krémleves pirított gesztenyével
Recept
Egyszerű

Édesburgonya krémleves pirított gesztenyével

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenyés angyalbögyörő
Recept
Egyszerű

Gesztenyés angyalbögyörő

40 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Demeter Emőke szerző profilképe

Demeter Emőke

Finom gesztenyekrémleves
Recept
Egyszerű

Finom gesztenyekrémleves

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenyés csokoládészalámi
Recept
Egyszerű

Gesztenyés csokoládészalámi

45 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
 Lilalicsi szerző profilképe

Lilalicsi

Ínyenc gesztenyetorta
Recept
Mester

Ínyenc gesztenyetorta

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Gottvald Anita szerző profilképe

Gottvald Anita

Hasonló receptek

Sütés nélküli gesztenyetorta recept
Recept
Egyszerű

Sütés nélküli gesztenyetorta

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Fodor Emese szerző profilképe

Fodor Emese

Fedák Sári tortája recept
Recept
Mester

Fedák Sári tortája

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből recept
Recept
Bonyolult

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

90 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Orbán Katalin szerző profilképe

Orbán Katalin

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.