- A tojások sárgáját összekeverjük az áttört, főtt gesztenyével, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal.
- A fehérjéből kemény habot verünk és ezt is hozzáadjuk a masszához, majd a csokoládét, a piskótamorzsát és a lisztet is belekeverjük.
- Egy közepes méretű kapcsos tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokon, 35 perc alatt megsütjük.
- A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk, és megtöltjük a vaníliás cukorral felvert tejszín 2/3-ával. A maradék krém nagyobb részével bevonjuk a torta tetejét, majd nyomózsákba töltött habbal és krumplinyomón áttört gesztenyepürével diszítjük.
- Legalább egy órára hűtőbe rakjuk, majd felszeleteljük.
GESZTENYÉS CSOKOLÁDÉSZALÁMI
PIKK-PAKK GESZTENYÉS DESSZERT