Előkészítés:
Nagyobb edényben kb. másfél liter vizet forralunk. A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük és megmossuk.
Elkészítés:
A forró vízbe keverjük az ételízesítőt, a citromlevet, beletesszük a margarint, és amikor lobogva forr 2-3 percre beletesszük a karfiolt és a brokkolit. Ezután leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A mártáshoz egy lábasban felmelegítjük a margarin, a lisztet belekeverjük, és világos rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, megsózzuk, szerecsendióval, és borssal fűszerezzük, és 20-30 percig lassú tűzön forraljuk. Ezután átpasszírozzuk. A sajtot a mártásba reszeljük, a tejföllel, a tojássárgával együtt simára keverjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük benne vegyesen a karfiolt, a brokkolit, és leöntjük a mártással. A sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.