Elkészítés: Előbb a polow-t (rizs) készítjük el. A kétszer megmosott rizst sós vízben 3-4 óráig áztatjuk. Egy edényben vizet forralunk, beletesszük a rizst, és félpuhára főzzük. Leöntjük a vizet, és meleg vízben átmossuk. Egy edényben olajat melegítünk, rákarikázzuk a burgonyát, s hozzáadjuk a rizst, a tetejét olajjal meglocsoljuk, lefedjük, s lassú tűzön 1/2 óráig főzzük.
A hús összetevőit egy tálban összekeverjük, golyókat formálunk, s nyársra húzva faszenes grillen megsütjük. Ugyancsak megsütjük a paradicsomokat, paprikákat és hagymákat. A húst időnként vajjal kenegetjük. (Ha nincs grill, tepsiben is megsüthetjük, de grillezve finomabb.)
Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a rizst, melyet sáfránnyal ízesítünk, színesítünk. Teszünk rá vajdarabkákat és 1 db tojás sárgáját a közepébe. Mellétesszük a lándzsákat a kebabbal és a sült paprikát, paradicsomot, hagymát. (Sokan esznek hozzá még karikára vágott nyers hagymát is.) Megszórjuk sumakkal. Az irániak kanállal és villával fogyasztják az ételt, kést nem használnak.
Italként dugh-ot isznak hozzá: 1 pohárba 1 dl joghurtot öntenek, fűszerezik sóval, borssal, mentával, felengedik ásványvízzel.
Salamati!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.