Előkészítés:
A káposztaleveleket sós, forró vízben addig forrázzuk, amíg hajthatóan puhák lesznek. A vízből kivéve lehűtjük. A halfilét négyfelé vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés:
1. Kiterítjük a káposztaleveleket, alulra tesszük a hagymakarikákat, rá a halszeleteket, sózzuk, kevés kaprot teszünk rá, és végül a szeletelt paradicsomot, amit szintén megsózunk. Betekerjük szorosan a levélbe, mintha töltött káposztát készítenénk.
2. Rostlapon, vagy rostélyon nagyon kíméletesen megsütjük. Tálaláskor kettévágjuk, meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk vágott kaporral.
Tipp: Biztosan nem esik szét a káposztatekercs, ha konyhai cérnával átkötöd vagy fogvájóval átszúrod! Sőt kaphatók már kifejezetten a roládok rögzítésére való rozsdamentes acélból készülő
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.