A mézes krémes tésztájához a hozzávalókat, egy kevés hideg vízzel, egy robotgép segítségével összegyúrjuk, négyfelé osztjuk, és 30x35 cm-es, zsírozott tepsi alján lapokat sütünk belőle. (Elég nehéz kinyújtani, mert ragad, én úgy szoktam, hogy egy darabig nyújtom, majd a kicsit megmelegített tepsi közepére teszem és a kezemmel ott nyomkodom szét, aztán nyújtófával szép egyenletesre simítom, ott a tepsi alján. Így könnyen ki lehet nyújtani, mert a meleg és zsíros felületen könnyen nyújtható a tészta)
Amikor kihűl, kemény lesz, szinte merev, vigyázni is kell, hogy ne törjön el, de a krémtől majd megpuhul. Minden lap előtt zsírozni kell a sütőfelületet!
Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a liszttel, majd fokozatosan hozzá adjuk a tejet, és állandó kevergetés mellett összefőzzük.
Ezután belekeverejük a tojások keményre vert habját, majd amikor már kihűlt, jól kihabosítjuk a szobahőmérsékletű, puha vajjal. (A krémet érdemes előttevaló nap megcsinálni, hogy megdermedjen, ne legyen folyós.)
A kisült lapokat megtöltjük, a 4 réteg lap között egyenletesen elosztva a krémet.
A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, kevés vízzel összeforraljuk, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a hideg vajat, várunk kicsit, amíg sűrűsödik, majd a sütemény tetejére öntöjük, és egyenletesen elkenjük rajta. Hűvös helyen hagyjuk állni másnapig. Addigra megpuhul, a széleit körben levágjuk, és kockákra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.