Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus mézes krémes recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Klasszikus mézes krémes

120 perc
8 adag
Átlagos
2104. 05. 23.
Frissítve: 2015. 05. 23.

Elkészítés

  1. A mézes krémes tésztájához a hozzávalókat, egy kevés hideg vízzel, egy robotgép segítségével összegyúrjuk, négyfelé osztjuk, és 30x35 cm-es, zsírozott tepsi alján lapokat sütünk belőle. (Elég nehéz kinyújtani, mert ragad, én úgy szoktam, hogy egy darabig nyújtom, majd a kicsit megmelegített tepsi közepére teszem és a kezemmel ott nyomkodom szét, aztán nyújtófával szép egyenletesre simítom, ott a tepsi alján. Így könnyen ki lehet nyújtani, mert a meleg és zsíros felületen könnyen nyújtható a tészta)
  2. Amikor kihűl, kemény lesz, szinte merev, vigyázni is kell, hogy ne törjön el, de a krémtől majd megpuhul. Minden lap előtt zsírozni kell a sütőfelületet!
  3. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a liszttel, majd fokozatosan hozzá adjuk a tejet, és állandó kevergetés mellett összefőzzük.
  4. Ezután belekeverejük a tojások keményre vert habját, majd amikor már kihűlt, jól kihabosítjuk a szobahőmérsékletű, puha vajjal. (A krémet érdemes előttevaló nap megcsinálni, hogy megdermedjen, ne legyen folyós.)
  5. A kisült lapokat megtöltjük, a 4 réteg lap között egyenletesen elosztva a krémet.
  6. A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, kevés vízzel összeforraljuk, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a hideg vajat, várunk kicsit, amíg sűrűsödik, majd a sütemény tetejére öntöjük, és egyenletesen elkenjük rajta. Hűvös helyen hagyjuk állni másnapig. Addigra megpuhul, a széleit körben levágjuk, és kockákra szeleteljük.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Mézes krémes
Recept
Bonyolult

Mézes krémes

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos mézes krémes
Recept
Bonyolult

Kókuszos mézes krémes

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Mézes grízes krémes
Recept
Mester

Mézes grízes krémes

60 perc
|
24 adag
|
Megfizethető
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Mézes krémes - kevert tésztával
Recept
Mester

Mézes krémes - kevert tésztával

70 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Ékes Andrea szerző profilképe

Ékes Andrea

Mézes krémes kétféle krémmel
Recept
Mester

Mézes krémes kétféle krémmel

90 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Jeneiné Csongrádi Ágnes szerző profilképe

Jeneiné Csongrádi Ágnes

Citromos mézes krémes
Recept
Mester

Citromos mézes krémes

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Mézes krémes gluténmentesen
Recept
Rafinált

Mézes krémes gluténmentesen

90 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Medovik kocka
Recept
Bonyolult

Medovik kocka

85 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Pudingos-mákos krémes
Recept
Bonyolult

Pudingos-mákos krémes

90 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Mézes krémes  recept
Recept
Bonyolult

Mézes krémes

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mézes krémes gluténmentesen recept
Recept
Rafinált

Mézes krémes gluténmentesen

90 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.