A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a tojást, a tejet és a szódabikarbónát, majd az egészet összedolgozzuk.
Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, majd kb. 25x30 cm-es lapokra nyújtjuk, amelyeket a tepsi hátulján vagy sütőlemezen, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt egyesével megsütünk. (Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül és a méztől hamar barnul!) A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt grízes krémhez keverjük.
Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal.
A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk. A mézes krémest csak másnap szeleteljük, addigra a tészta megpuhul, és könnyebben vágható.
Megjegyzés
Egy kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de meg éri a fáradtságot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.