A bélszínt megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megborsozzuk, majd egy kevés olajon minden oldalát megpirítjuk úgy, hogy kérget kapjon. Ezután megkenjük mustárral.
A bélszín zsírjához hozzáadjuk a vajat és a nagyon apróra vágott vagy ledarált gombát. Addig pirítjuk, amíg leve el nem fő. A végén hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Egy folpackra fektetjük a hajszálvékonyra szelt sonkaszeleteket úgy, hogy egymást fedve téglalap alakot kapjunk (akkor csináltuk jól, ha a "sonkaszőnyeg" 5-5 cm-rel szélesebb a bélszínnél). A sonkákat megkenjük gombapürével, majd a közepére helyezzük a húst. Folpack segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük. 1 órára a hűtőbe tesszük és állni hagyjuk.
A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és a közepére tesszük a bélszínt. A tésztát megkenjük a felvert tojással, majd feltekerjük (a felesleges, túllógó tésztákat levágjuk). Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, a tetejét is megkenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, negyed órát pihentetjük, mielőtt felszeljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.