A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát és a citrom lereszelt héjat. A tojássárgáját a vaníliapasztával és a mézzel elkeverjük, majd félretesszük. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben 1 csipet cukorral, majd a tojásos keverékkel együtt a morzsalékos tésztához adjuk. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát, és a a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
A töltelékhez finomra őröljük a diót a porcukorral, hozzáadjuk a rumot és a sárgabaracklekvárt, majd alaposan összedolgozzuk. Hozzáaadjuk az 1-2 ek vizet, hogy kenhető, kissé elterülő krémmasszát kapjunk.
Szétosztjuk a tésztát 4 részre, majd kinyújtjuk mindet 22 x 22 cm-es négyzetekre. Az alsó tésztarétegre ráhalmozzuk a töltelék egyharmadát, erre ráhelyezünk egy második tésztalapot, majd ismét tölteléket, és így rétegezzük, míg az összes hozzávaló el nem fogy.
160 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. A mázhoz felforraljuk a mézet a tejszínnel, majd a feldarabolt étcsokira öntjük, majd elkeverjük benne a porcukrot. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a mázzal. Szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, majd egy éjszakán keresztül pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.