A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, majd felfuttattjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, a tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi langyos vízzel szép, hólyagosra dagasztjuk.
Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük, olajjal lekenjük, majd meleg helyen, egy konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Egy lábas aljába kétujjnyi vizet teszünk, egy tésztaszűrőt ráhelyezünk, az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd beletesszük a kis gombócokra formázott tésztát (kb. 3 db fér bele az edénybe).
Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a knédlit, a gőzben megfőzzük. A legfontosabb, hogy a fedőt közben ne vegyük le!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.