A káposztás knédli (Kraut und Knädel) elkészítéséhez pörköltalapot készítünk: zsíron megpirítjuk a feldarabolt hagymát és szalonnát, és megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, majd megsózzuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Lassú tűzön főzni kezdjük, majd amikor a hús elkezd puhulni, hozzáadjuk a füstölt kolbászt is.
Közben a knédli elkészítéséhez a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, az olvasztott vajat, a tojást és a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a tejet.
A tésztát összegyúrjuk, és letakarva a duplájára kelesztjük, majd gombócokat formázunk
belőle.
A káposztát jól kiáztatjuk hideg vízben és kinyomkodjuk. Ha megpuhult a hús, rátesszük a savanyú káposztát, és tovább főzzük.
Ha már minden megpuhult, és nincs leve, a káposztát egy hőálló tál aljára tesszük. Tátesszük a gombócokat, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.