Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a cukrot pedig két részre osztjuk: 15 dekával elkeverjük a sárgáját. Amikor habos, szép fokozatosan hozzákeverünk még 5 evőkanál langyos vizet. A fehérjét a sóval és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Tovább tart így, mintha nem lenne benne a cukor, de keményebb, tartósabb is a habja, jobb lesz a tészta. A lisztet, a sütőport, a keményítőt, a kakaóport és a pudingot összekeverjük, és óvatosan összedolgozzuk a három tál tartalmát: a fehérjét, a sárgáját és a száraz anyagokat.
Vajazott-lisztezett tepsibe, tortaformába tesszük. 150 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig így sütjük, majd felvesszük a hőt 180 fokra, és még 30 percet adunk neki. Ellenőrizzük, de nekem ilyenkor már mindig jó. Ehhez a módszerhez ennyi idő kell, de tuti, nem fog összeesni a piskóta, nem lesz szalonnás, és kemény sem. Ha letelt az idő, és már nem ragad semmi a tűre, pálcikára, akkor még 15 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben.
Amikor kivesszük, rácsra borítjuk, ha teljesen kihűlt, akkor vágjuk óvatosan, lágy a tésztája!
Amíg hűl, el is készül a kétféle krém. A diós krémhez turmixgépbe tesszük a diót, a vajat, a cukrot és a többit. Jól összedaráljuk, és ez a krém már kész is!
A kókuszos krémhez a kókusztejszínhez adjuk a porcukrot, és habverővel kissé felverjük. Majd jöhet a habfixáló, ezzel aztán olyan keményre verjük, amennyire lehetséges. Végül óvatosan belekeverjük a vaníliát és a darált mandulát.
A piskótát 2 lapba vágjuk, megtöltjük a diós krémmel, majd a kókuszos krémmel bevonjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára tálalás előtt.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.