Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a cukrot pedig két részre osztjuk: 15 dekával elkeverjük a sárgáját. Amikor habos, szép fokozatosan hozzákeverünk még 5 evőkanál langyos vizet. A fehérjét a sóval és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Tovább tart így, mintha nem lenne benne a cukor, de keményebb, tartósabb is a habja, jobb lesz a tészta. A lisztet, a sütőport, a keményítőt, a kakaóport és a pudingot összekeverjük, és óvatosan összedolgozzuk a három tál tartalmát: a fehérjét, a sárgáját és a száraz anyagokat.
Vajazott-lisztezett tepsibe, tortaformába tesszük. 150 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig így sütjük, majd felvesszük a hőt 180 fokra, és még 30 percet adunk neki. Ellenőrizzük, de nekem ilyenkor már mindig jó. Ehhez a módszerhez ennyi idő kell, de tuti, nem fog összeesni a piskóta, nem lesz szalonnás, és kemény sem. Ha letelt az idő, és már nem ragad semmi a tűre, pálcikára, akkor még 15 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben.
Amikor kivesszük, rácsra borítjuk, ha teljesen kihűlt, akkor vágjuk óvatosan, lágy a tésztája!
Amíg hűl, el is készül a kétféle krém. A diós krémhez turmixgépbe tesszük a diót, a vajat, a cukrot és a többit. Jól összedaráljuk, és ez a krém már kész is!
A kókuszos krémhez a kókusztejszínhez adjuk a porcukrot, és habverővel kissé felverjük. Majd jöhet a habfixáló, ezzel aztán olyan keményre verjük, amennyire lehetséges. Végül óvatosan belekeverjük a vaníliát és a darált mandulát.
A piskótát 2 lapba vágjuk, megtöltjük a diós krémmel, majd a kókuszos krémmel bevonjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.